Ginesta (grup d’autoajuda per a dones amb càncer de pit) celebra que ahir dimarts 23 de setembre el ple municipal de Vilafranca aprovés la creació del Consell Municipal de Salut.

Esperem que finalment hi puguin participar també representants dels treballadors de la sanitat pública, com es va comprometre l’alcalde, Pere Regull, al ple d’ahir.

 

Aquest dimarts 23 de setembre el ple municipal de Vilafranca del Penedès ha aprovat la creació del Consell Municipal de Salut. Aquest organisme és una reivindicació que fèiem des de fa molts anys Ginesta. La regidora de Salut, en la primera reunió amb les associacions de salut de la vila d’on va sorgir la proposta d’organitzar la Fira d’Entitats Vila Salut (que es va celebrar per primer vegada l’any passat) va recollir la demanda que li vam plantejar. Així que celebrem que finalment s’hagi convertit en una realitat.

Quan l’Ajuntament va presentar la proposta de creació d’aquest organisme, només incloïa 4 representants de les associacions que treballem amb la salut. Com que actualment ja en som 18 a Vilafranca, vam pressionar perquè ampliessin el nombre de participants al Consell Municipal, i vam aconseguir que en la proposta definitiva hi vagin 6 persones en representació de totes les associacions de salut.

Durant el període d’exposició pública vam presentar dues al·legacions. La primera: que la convocatòria del Consell es faci com a mínim en 15 dies per poder reunir-nos prèviament en assemblea totes les associacions, ja que les 6 persones que hi van ho fan en representació de totes. Celebrem que ahir al ple aquesta moció es va acceptar i incorporar.

La segona: que s’incorporessin al Consell representants dels treballadors i treballadores de la sanitat pública, tant potser personal de l’ambulatori com de l’Hospital, ja que són coneixedors de la realitat de la salut de la població. Durant el ple, la majoria de regidors (CiU, PSC i PP) no es van posicionar sobre aquesta proposta i van votar a favor de l’aprovació del Consell sense incloure-ho. Els regidors de la CUP, ERC i ICV-EuiA sí que la van defensar i es van abstenir en la votació.

De totes maneres, l’alcalde, Pere Regull, durant el debat que va generar la moció, va dir que considerava que sí que s’havien de incloure aquests representants i que miraran d’incorporar-ho. Per tant, des de Ginesta esperem que els treballadors de la sanitat pública estiguin representants també al Consell Municipal de Salut, tal i com es va comprometre l’alcalde.

Celebrem la creació d’aquest organisme com a eina de participació de tothom que a Vilafranca treballem per la salut.