Diumenge, 9. Octubre 2016, 09:00 – 14:00

Organitza: Associació Ginesta Vilafranca
Guiada per: Toni Inglada
Lloc de sortida: Estació d’autobusos de Vilafranca del Penedès
Hora de sortida: 9:00 h
Hora prevista arribada: 14:00 h
Transport: Cotxes particulars
Dificultat: Mitjana-fàcil
Descripció:

L’Espai d’Interès Natural dels Colls-Miralpeix és una de les zones amb major superfície sense urbanitzar del litoral entre les ciutats de Barcelona i Tarragona, en la que fa més de dues dècades una plataforma formada per una cinquantena d’entitats varen defensar la seva preservació i fruit de això a l’any 2006 es concreta la creació d’un consorci supramunicipal per a la gestió d’aquest espai natural que pertany als municipis de Sitges, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes. El consorci dels Colls-Miralpeix és un organisme públic creat amb l’objectiu de gestionar d’una manera sostenible els àmbits costaner, marí i terrestre de la comarca del Garraf, afavorint la connectivitat biològica d’aquets espais amb el Parc del Garraf, el Parc d’Olèrdola i el Parc del Foix.
L’Espai Natural dels Colls-Miralpeix presenta dues cares ben diferenciades. Arran de mar hi trobem petites cales entre zones rocoses més elevades i amb espectaculars penya-segats. Per altre banda, a l’interior el paisatge es transforma en uns boscos de gran densitat, amb unes obagues força humides que contrasten amb la part més marítima. Tot plegat forma una perfecte unió entre el verd intens de la vegetació i l’extens blau del mediterrani.
La nostra caminada, de nivell fàcil, passarà per bona part de la zona de Miralpeix, pertanyent al terme municipal de Sitges i dintre d’aquest preciós espai natural com és els Colls-Miralpeix.

Bona excursió a tothom !!

Notes:Sortida gratuïta i oberta a tothom.
Cal portar: esmorzar i aigua.
Es recomana portar calçat adequat per muntanya i pal o bastó.