Una trentena de representants de set associacions catalanes de dones amb càncer de pit ens vam trobar dissabte 5 d’abril a Vilafranca.

Ginesta vam ser les amfitriones de la quarta trobada de les associacions catalanes. La jornada va servir per compartir experiències, però sobretot per reforçar la coordinació entre totes les entitats. La reunió va ser molt participativa i els principals acords que es van van prendre van ser:

  • Treballar coordinades per temes generals, respectant la independència de cada associació. Crearan una xarxa, que encara no té nom.
  • Recopilaran en un document els problemes que estan trobant les dones que tenen càncer de pit i el presentaran al responsable del pla oncològic de Catalunya.
  • Entre les associacions es passaran materials, activitats, informacions etc que puguin ser útils per totes.
  • De cara al 19 d’octubre, Dia Internacional del Càncer de Mama, faran una nota de premsa conjunta signada per totes les associacions catalanes.
  • Prepararan una jornada-conferència col·lectiva d’anàlisi de temes que poden afectar a totes, com per exemple la relació amb el medi ambient o el tema laboral
Les associacions que hi van participar són, a més de Ginesta, Àgata (de Barcelona), Adima (de Lleida), Marinada (de Vilanova i la Geltrú) Ariadna (d’Olesa de Montserrat), l’Olivera (de Manresa) i Fènix (de Solsona, que agrupa persones malaltes per qualsevol càncer). N’hi ha d’altres que van excusar la seva assistència, però que ja han mostrat interès en participar també de la xarxa.
Després  de la reunió, vam anar juntes a visitar el Vinseum, Museu de les Cultures del Vi.